NB-IoT Handson Workshop 11 januari 2023

Het was een gezellige Pizza avond, naast het bijpraten, moesten we zelf ook de handen uit de mouwen steken.

Deze workshop was een vervolg op de inleiding NB-IoT gehouden op 9 juli 2021 door Afzal en Yassine. NB-IoT (Narrowband IoT) is een interessant low power IoT netwerk welke gebruik maakt van het bestaande LTE netwerk. Een prima alternatief voor LoRa. De dekking is zeer goed ook in gebouwen.

Deze avond heeft het Nordic team (Erik Steinbring uit Berlijn en Frans Lutz) ons uitgelegd hoe we een connectie kunnen maken met het LTE netwerk. Alle deelnemers hebben voor deze workshop een Nordic Thingy-91 boardje in ontvangst genomen met SIM kaart, gesponsord door IoT Creators.

Erik Steinbring (links boven) en Frans Lutz (rechts)

Het is een zeer geavanceerd boardje met veel sensoren aan boord (GPS, accelerator, light, temp/hum/gas, bluetooth) en een zeer uitgekiende modem, die in ‘sleep’ geen stroom verbruikt en toch actief is.

Frans heeft ons de architectuur en de features van dit unieke low power board uitgelegd en hoe we belangeloos support kunnen krijgen.

Erik heeft ons uitgelegd hoe we de tools (nRF connect met Visual Studio) moesten gebruiken om vervolgens de applicatie te bouwen en te uploaden naar het Things-91 board.

Daarna heeft Erik ons geholpen om een connectie te maken met het T-Mobile netwerk.

Uiteindelijk is het gelukt om data van de sensoren op de iot-creators portal uit te lezen. Mijn sensor gaf om half elf 17,62 ÂșC aan, het kon eigenlijk wel iets warmer binnen.

Daarna nog getoast en na gepraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *